Google+

Demens - Alzheimer részlegek


Az Otthonban jelenleg két demens részleg működik a mentális hanyatlásban (demencia, Alzheimer kór) szenvedő, és teljes fizikai segítséget igénylő idős emberek számára.

 

 

 

 

 

 

 

1) Enyhe fokú és középsúlyos demens-                                                                                           alzheimer

Az enyhe fokú és középsúlyos (térben, időben még részben orientált) demenciában szenvedő lakók részére a Katica részlegben 14 két- illetve háromágyas fürdőszobás szobát alakítottunk ki összesen 32 férőhellyel.

 

2) Középsúlyos és súlyos demens - alzheimer

A Nefelejcs részlegen, mely középsúlyos és súlyos állapotú demens betegeket fogad, 15 két- és háromágyas fürdőszobás szobában 30 férőhelyet alakítottunk ki.


A speciális részlegek az Otthon épületében egy-egy külön szinten helyezkednek el, állandó nővéri jelenléttel, elősegítve az itt élő lakók folyamatos felügyeletét és intenzív ápolását, az emberi méltóságuk megőrzése érdekében az intimitás maximális szem előtt tartásával. Az Otthon a szakápolás keretein belül felkészült lakóink élethosszig tartó ápolására, gondozására.


A részlegek mindegyike rendelkezik saját társalgóval, étkezővel és terasszal, amit önállóan vagy a gondozást végző ápolók illetve nővérek segítségével tudnak a részlegek lakói használni. A szobák bútorozottak, de azt javasoljuk, hogy kisebb személyes bútordarabokat (komód, fotel stb.) és tárgyakat helyezzenek el a szobákban a beköltöző lakó személyes környezetből.


Személyre szabott ápolási terv szerint történik a fizikai és mentálhigiénés gondozás. A mentálhigiénés gondozás keretében kollégáink napi rendszerességgel foglalkozásokat szerveznek lakóink számra. A foglakozások között megtalálható különböző manuális, vizuális, auditív, koordinációs valamint kommunikációs tevékenységek, valamint nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni foglalkozásokra. A szellemi hanyatlás egyes szakaszaiban előforduló tüneteket az ápoló, gondozó személyzet felkészülten és szakszerűen tudja kezelni.

 

A részlegekben biztosított szolgáltatások:
- fokozott és folyamatos 24 órás szakképzett ápolói és gondozói felügyelet,
- biztonságosan kialakított környezet;
- teljes körű, személyre szabott ápolás, gondozás, testi higiéné biztosítása;
- speciális diéták, étrendek (darabolt, darált, pépes) biztosítása
- szakápolási tevékenységek biztosítása,
- mobilizálás,
- gyógyszerek kiadagolása, beadása,
- inkontinencia betét és pelenka biztosítása,
- naponta szinten tartó egyéni és csoportos foglalkozások,
- rendszeres mozgásos foglalkozások, közös séták, kirándulások.

 

Kék Duna Idősek Otthona - Bemutató kép-1

 

Kék Duna Idősek Otthona - Bemutató kép-2

Biztonság

Kényelem

Gondoskodás